Over ons

Hey! Ik ben Fran Van Labeke, oprichtster van Fiore en gepassioneerd door product design.

Ik als ontwerper:

Als junior product designer vind ik het belangrijk om een andere kijk te hebben op producten en ontwerpen. Een goed product is niet alleen mooi of handig, maar een product moet een meerwaarde biedt aan het leven van de gebruiker.

Toen me vroeger werd gevraagd wat ik later wou worden als ik groot was durfde ik wel al eens 'professionele knutselaar' antwoorden. Van yoghurt potjes tot kapot speelgoed, ik wou altijd alles bijhouden om ermee te knutselen. En wanneer ik een studierichting zocht had ik al snel door dat IPO (Industrieel Product Ontwerp) wel iets voor mij zou zijn.

Als bachelor proef tijdens mijn studies heb ik de warmtepatch tegen menstruatiepijn ontwikkeld. Tijdens mijn research heb ik ontdekt dat menstruatiepijn een groter probleem is dan initieel gedacht, en dat heel veel vrouwen baat hebben bij dergelijk product.
Ik heb altijd al een ondernemerskriebel gehad, dus besloot ik om dit zelf op de markt te brengen en mijn eigen merk uit te bouwen, namelijk Fiore.

Ik als ondernemer:

Met Fiore wil ik me niet alleen focussen op het probleem verhelpen, maar ook op de totale beleving erachter. Menstruatie is niet iets wat vrouwen zou moeten belemmeren in hun dagelijkse bezigheden, maar het zou ons moeten versterken en meer kracht bieden om te kunnen zijn wie we willen zijn.

Fiore is een combinatie van mijn passie voor product design en mijn interesse in female empowerment en het vrouwelijke lichaam. Ik wil producten ontwikkelen waar vrouwen al een lange tijd nood aan hebben, en daar wil ik het verschil maken. Deze producten gaan verder dan een nieuwe handtas of designer schoenen. Innovatieve producten die het leven van de vrouw makkelijker maken, en waardoor vrouwen weer gaan stralen. Onder het motto 'Let us bloom'.

Je mag me zien als een optimistische maar realistische dromer. Dit is misschien niet de meest stabiele combinatie, maar ik maak er het beste van.

Hartegroet, Fran