Medische verantwoording

Het concept van de warmtepatch is gebaseerd op een medisch onderzoek, namelijk 'The Effects of Local Low-Dose Heat Application on Dysmenorrhea'. Hierbij zijn Dilek Coskuner Potur en Nuran Kömürcü in een gecontroleerde omgeving gaan onderzoeken wat de invloed is van een lage dosis aan constante warmte een invloed heeft op de ervaring van menstruatiepijn. De warmtepatches die werden gebruikt in het onderzoek waren wegwerp patches die opwarmen als ze in contact komen met zuurstof. 
Hierin werd geconcludeerd dat warmtepatches (die aan specifieke voorwaarden moeten voldoen) hetzelfde effect kunnen hebben als pijnstillende medicatie.

De Fiore warmtepatch is zodanig ontworpen dat ze aan deze voorwaarden voldoet en dus meer comfort kan bieden tijdens de menstruatieperiode.

Ook ben ik met enkele huisdokters gaan praten om eventuele risico's te kunnen uitsluiten. Drie huisdokters gingen akkoord om het project te bespreken en zelf opzoekingswerk te verrichten. Zij konden ons vertellen dat warmte als behandeling van pijn in de onderbuik en onderrug is opgenomen in de EBM-richtlijnen als behandeling van menstruatiepijn. 

(Via deze link kan u meer informatie vinden omtrent het medisch artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24656704/ )