betekenis Fiore

Betekenis:

Fiore (bloem in het Italiaans) heeft verschillende betekenissen en verwijzingen in de naam. Allereerst is het een verwijzing naar mijn eigen naam (Fran) die afkomstig is van de frangipani bloem. Omdat Fiore is ontstaan uit mijn passie voor product design.

Met het merk 'Fiore' wil ik producten aanbieden die ervoor zorgen dat vrouwen weer gaan stralen, of met andere woorden terug kunnen openbloeien. Deze missie komt ook terug in de slogan 'let us bloom'.

Het woord fiore heeft een sterke, gewaagde, maar toch ook heel vrouwelijke en elegante klank in zich, wat perfect weergeeft hoe ik mijn producten wil vormgeven.

Verhaal:

Ik ben op de naam 'Fiore' gekomen toen ik naar het lied Bella Ciao luisterde uit de bekende serie La Casa De Papel. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de Italiaanse taal en cultuur dus ben ik ertoe gekomen de tekst te vertalen. Hierin werd verteld hoe er een mooie bloem zou staan op het graf van de partizaan die gestreden heeft voor de vrijheid, en dat passanten de diepere betekenis kunnen afleiden uit de mooie bloem. En dit is wat ik wil bereiken met Fiore -in minder extreme zin uiteraard-. Ik wil een kei verplaatsen in de rivier en hoop hiermee een meerwaarde kunnen creëren in het leven van vele vrouwen.